Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2012 23:55 - Оставка като Секретар по правни в-си на СДС
Автор: pslavov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1927 Коментари: 0 Гласове:
0



                                             До НС на СДС   Уважаеми членове на Националния съвет на ПП СДС, На основание чл. 15(2), т. „й“ от устава депозирам оставката си пред Вас като Секретар по секторна политика „Конституционни и правни въпроси“ на ПП „СДС“,  поради очевидни и непреодолими различия срегистрираното „временно” и все още /и неясно докога/ незаявеното за съдебна регистрация новоизбрано ръководство на ПП „СДС“, в разбирането ми за това,че: 1. С оставка се понася отговорност при провал на избори; 2. След, а не без дебат се вземат важни решения, от които ще зависи парламентарното присъствие на партията след следващите избори; 3. Е крайно контрапродуктивно да няма каквато и да било приемственост между досегашната работа и политики и тези на новоизбраното ръководство – дори едно просто свикване /каквото до момента няма/ на Съвета на секретарите по секторни политики към председателя можеше поне да го запознае със свършеното до момента; 4. Е абсурдно и полически опасно в навечерието на парламентарни избори, новоизбраният председател дори да не е заявил избора си за регистрация в Софийски градски съд и да представлява пред трети лица партията като пълномощник по волята на временния председател с отдавна изтекъл временен мандат.
Допълнително, поради липсата на законова регламентация на фигурата на „временния” председател по чл. 24, ал.4 от устава в ЗПП и ИК и противоречието й с чл. 25, ал.1 (3) от Закона за юридическите лица с нестопанска цел, приложим субсидиарно, е налице сериозен риск от отказ за регистрация от ЦИК за предстоящите избори за Народно събрание, ако ПП „СДС” се яви с такава форма на представителство.
Надявам се, новоизбраното ръководство, съгласно чл. 15(2), т. „й“ от устава, бързо да предложи на НС нова кандидатура за секретар в този ресор, а също и своевременно да отстрани гореизложените закононарушения и да продължи добрата работа на Съвета по секторни политики. Именно в рамките на този съвет бяха замислени, обсъждани и по-късно получиха развитие, било като конкретни законопроекти, било като парламентарни питания и т.н., редица добри политики на СДС от последните години – за фискалния борд, за недопустимо раздадените бонуси на висши държавни чиновници, за проверка и санкциониране злоупотребите на монополистите, за пълна прозрачност на процедурата за избор на Гл.прокурор на републиката и на останалите административни ръководители в съдебната власт и мн. други. 10.09.2012г.                          /адв. Петър Славов/



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pslavov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 355626
Постинги: 76
Коментари: 225
Гласове: 308
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930